Herbert+Bosse=sant

I morse åkte vi till stureby för att träffa Herbert & Carin. Herbert är en blandning mellan bullmastiff/boxer, ser nästan ut som en cane corso. Herbert är bara 6 månader men väger redan 30+, undrar hur stor han kommer bli. Det roliga med honom är att han verkar inte ha en aning om hur stor han är. Han älskar att mysa och slänger sig i ens knä när man sitter i soffan, gosegubbe. Men han är hur försiktig som helst med Bosse, låter Bosse ta hans ben, äta hans mat och ligger nästan hela tiden ner när de busar! Herbert och Bosse har träffats förut och Bosse struntar fullständigt i mig när Herbert är i närheten, med andra ord, han älskar Herbert!
Carin bjöd på sin signature dish, kycklingsallad, den godaste jag någonsin ätit! Mums...

Nu väntar fredagsmys med let´s dance och den nya serien som börjar på 4an, solsidan har jag för mig att den heter.

för den som kollade på svenska hollywoodfuar och behöver sig ett gott skratt, kolla in youtube: parodi på svenska hollywoodfruar.. hysteriskt roligt!

Trevlig helg!

dragkamp


bitkalas


Herbert får läppen piercad!


lurar...


Luktar inte hund...


Katt träning...

Vi tog tunnelbanan till gobbängen för att hälsa på Linn & Fideli. Bosse gillade nog Fideli mer än va Fideli gillade honom men nyfiken och snäll var hon. Efter ett tag fick hon dock nog och la sig under soffan. Bosse ville gärna leka mer och tyckte hon skulle komma fram men till slut gav han upp och somnade på sin filt. Jag & Linn mumsade kakor som Linn bakat, supersmarriga!

TJOHOO!


Vilken jäkla tur att man är medveten om sina rättigheter! Biljäkeln gick ju sönder förra veckan och hamnade hos en verkstad på Tulegatan. Johan fick en ungefärlig prisuppgift att hela kalaset skulle kosta 1800kr vilket vi ansåg vara maxpris för att laga vår skolåda till bil. Mycket förvånad blir jag när verkstaden ringer och meddelar att bilen är klar men att priset stigit 100%! 3695 kr skulle de ha för att jag skulle få hämta ut skrället! I stället för att ta en dispyt på telefonen samlade jag krafter över natten och gick med bestämda steg mot bilverkstaden i morse.
Mycket riktigt ville mekanikern ha den sagda summan, vilket jag självklart inte kunde gå med på. I väskan jag hade med mig låg min räddning! Sveriges Rikes Lag, "den lilla blå" som jag även kallar den. Efter att jag förklarat att jag inte skulle gå med på att betala de angivna priset, samtidigt som mekanikerns ansiktsfärg börjat få en viss rödaktig färg, utan i stället förklarat att jag tyckte ett tillägg på 15 % vara mer lämpligt började mekanikern skrika och verkade mycket arg. Jag började här med högläsning ur konsumenttjänstlagen...
Mekanikerns ansiktfärg var nu mer blå/lila aktig...
Han ringde i vredesmod sin jurist och började med att förklara för denne att det fanns en kund som hade fått det hela om bakfoten, efter några minuters samtal mellan de två såg det ut som om luften bara gick ur honom. Det visade sig nämligen att lilla jag visst hade rätt! Skamsen la han på luren och sa att 1000kr tillägg var det sista han kunde erbjuda och att det var så man brukade göra.
Jag avslutade då med min nådastöt! "Jag kan mycket väl tänka mig att betala 1000 kr om en domstol avgjorde frågan och att summan mycket väl kan överensstämma med praxis på området om du nu vill ta detta till tingsrätten?!?"
Fem minuter senare satt jag i min lilla skitbil, på väg från verkstaden och hade betalat 1800kr+15%= 2070 kronor
Jag älskar min utbildning!

Bosse 10 veckor


Datatekniker som man är...

har äntligen jag, Mia, lyckats skapa mig en egen blogg. Det har ju bara tagit si sådär 2-3 år att få ändan ur men den som väntar på nått gott!
Anledningen till denna blogg är ett litet underverk som flyttade hem till oss den 2 januari, Bosse. Han är en liten dobermann som kommer från Sara & Mange med familj, kennel Hjälm, i Hölö.
På denna blogg kommer du kunna läsa om vårt äventyr med Bosse och om andra roliga saker som händer i vårt liv!
Håll till godo;)

Kennel Hjälm´s Antonov "Bosse"


RSS 2.0