Bosse & Allegro i pulkabacken

img_0332 (MMS)

Bosse & Allegro i pulkabacken


Bo & Allegro

img_0317 (MMS)

Bo & Allegro


Dålig bild på Allegro & Bosse i Lögdeå

img_0300 (MMS)

Dålig bild på Allegro & Bosse i Lögdeå


Nu är julafton snart över. God natt Sverige!

img_0280 (MMS)

Nu är julafton snart över. God natt Sverige!


Julklapp från Liza & Co

img_0275 (MMS)

Julklapp från Liza & Co


God Jul!

img_0266 (MMS)

God Jul!


Muffins som ska pepparkaksglaceas i morgon!

img_0262 (MMS)

Muffins som ska pepparkaksglaceas i morgon!


Zanna Tove & Carin!

img_0242 (MMS)

Zanna Tove & Carin!


Joffe lyssnar & njuter!

img_0241 (MMS)

Joffe lyssnar & njuter!


Zanna sjunger på fest hos Carin!

img_0239 (MMS)

Zanna sjunger på fest hos Carin!


Slut med snus från och med i morgon!

img_0213 (MMS)

Slut med snus från och med i morgon!


Har träffat ett proffs idag

Var ska jag börja... Bosse har haft lite strul med sin päls ett tag. Tappat lite på vissa ställen och fått "kala fläckar". Vi har sedan i juni varit på Bagarmossens djursjukhus och tagit massa prover vilket har kostat oss en mindre förmögenhet. Inga svar har vi fått förrän i oktober då deras "hudspecialist" konstaterat Demodex efter 3 provtagningar. Vi fick till slut göra 7 st biopsier på Bo. Han blev sövd och de skulle ringa mig när han vaknade. Blev lite fundersam när de inte ringde. Till slut åkte Johan dit för att hämta honom. Det första Bosse gör när han kommer ut till receptionen är att kissa på sig! När Johan tar ut honom ställer han sig och pinkar i säkert 2 min för att sen göra nr 2, 2ggr! Jag kände på mig att allt inte gått bra och det visar sig att de glömt bort vår stackars hund som jag lämnade klockan 7 på morgonen och som Johan hämtar kl 17! 10 h utan rastning!
Efter 2 veckor ringer en otroligt otrevlig veterinär och ger mig resultatet av proverna och ordinerar schampo och sen Advocate, ett medel man droppar på pälsen.

Jag känner mig arg på veterinären redan vid det laget så vi byter till Djurakuten i stan. Var där idag och möttes av ett trevligt bemötande. En veterinär som gör två skrapprov på Bosse på ca 30 sek, kollar i microskop och konstaterar Demodex. Orsaken till att han inte blivit bra är att man INTE ska bada hunden innan man har på Advocate, då ger det ingen effekt!

Hade jag gått till en riktig hudspecialist från början så hade det sparat mig, och framför allt Bosse, månader av lidande. Jag hoppas verkligen att fler som har problem med sina hundars hud läser detta och inte går till en veterinär som kallar sig hudspecialist. Det finns bara ett fåtal i Sverige varan 2 av dem arbetar på Djurakuten i Stockholm. Susanne Åhman och Kerstin Bergvall. De andra tillhör vad som kallas "skinnskolan" och har inte hälften av den kunskap som man bör ha för att kunna hjälpa våra älskade hundar och katter när de har hudproblem.

Jag vill ge en stor spark i  baken till Bagarmossens Djursjukhus för det dåliga bemötandet och framförallt det slarviga undersökningarna de utfört! En extra känga ger jag den otrevliga veterinären som till och med höjer rösten när man ifrågasätter varför de inte funnit orsaken tidigare. 6 månader av onödig oro har inte varit lätt.

Avslutningsvis vill jag rekomendera alla djurägare Djuraktuten i Vasastan. Trevliga och kompetenta!


Swedish Air Force Bosse


MIN PRINS!!!

Bosse gillar julen!

img_0184 (MMS)

Bosse gillar julen!


Julfint

img_0171 (MMS)

Julfint


Julmysfika!

img_0170 (MMS)

Julmysfika!


Sibirisk grillkväll! Vem har sagt att man ...

img_0168 (MMS)

Sibirisk grillkväll! Vem har sagt att man inte kan grilla på vintern!


RSS 2.0